Izvor: RTS, 10.Dec.2022, 12:46

Ombudsman: Solidarnost ključna u zaštiti ljudskih prava

Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je da najveće dostignuće u oblasti ljudskih prava predstavlja svest da, osim prava koja svako traži za sebe, treba da postoji i potreba da se pomogne svima čija su prava ugrožena.
 Zoran Pašalić, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, izjavio je solidarnost ključna u zaštiti ljudskih prava, odnosno uzajamna podrška i potreba da se pomogne drugome, prenosi se u saopštenju ombudsmana.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Solidarnost predstavlja tradiciju ljudi sa ovih prostora, što se pokazalo u najkritičnijim situacijama, čak i u novijoj istoriji", rekao je Pašalić.
Naglasio je i da solidarnost podrazumeva poštovanje prava svake osobe i osnaživanje njenih potencijala kroz podršku i pomoć, podsećajući na važnosti dobrobiti svakog čoveka jer smo svi na brojne načine povezani, posebno u kriznim vremenima.
"Svakoga dana treba da imamo na umu da svaki naš sugrađanin, komšija ili kolega, svaki čovek ima ista ona prava koja sebi priznajemo. Ta prava svi mi pojedinačno treba da poštujemo ali i da ih štitimo i pomognemo u slučajevima kada su neka od njih ugrožena", zaključio je ombudsman.
I ministarka kulture Maja Gojković se oglasila povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, ističući da su ljudska prava glavni stub napretka društva i države.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.