Olujni vetar i grad obrali malinjake

Izvor: Blic, 11.Jul.2012, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olujni vetar i grad obrali malinjake

IVANJICA - Olujni vetar praćen gradom veličine oraha potpuno je uništio zasede malina u polovini ivanjičkh sela sinoć oko 17 sati. Kao tornado čupao je drveće, skidao crep, ljuštio fasade, a grad je oštetio i nekoliko vozila.

Dva vozila su uništena kada je preko njih palo drvo isčupano iz korena. Ispred hotela na Katićima, drvo je palo na automobila u kome, srećom, nije bilo ljudi.

- Ovo sam gledao samo u filmovima. Takav vetar je nezapamćen. Bukvalno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čupao kolje iz malinjaka. Uništeno mi je 15 ari i to u jeku berbe. Šokiran sam - priča Perica Gromović čiji malinjak se nalazi na Opaljeniku.

Milan Mijajlović je na njivi imao skoro stopostotnu štetu. Kao i većina komšija gledao je samo da sačuva živu glavu u trenutku kada je počeo da pada grad i duva olujni vetar.

- Nije to baš dugo trajalo, svega petnaest-dvadeset minuta. Ali je uništilo sve pred sobom. Pobegli smo iz njive da sačuvamo sebe. Vetar je nosio crepove, drveće, bilo je zaista strašno - kaže Mijajlović.

Kako saznaje “Blic” na oblak prečnika 19 kilometara dejstvovano je sa svega 15 raketa jer ih više nije bilo.

Ekipe za ispitivanje štete od ranog jutra su na terenu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.