Olivera pravi cveće od hulahop čarapa

Izvor: RTS, 02.Jun.2018, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olivera pravi cveće od hulahop čarapa

Olivera Milivojev iz Melenaca je godinama radila stresan posao, a onda je odlučila da promeni svoj život. U tome su je podržali i suprug i deca, kao i brojni prijatelji. Iako su njene kreacije sve traženije, ona kaže da želi samo da radi ono što voli. Više o ovoj temi u emisiji "Građanin".
Na ovu ideju Olivera Milivojev je došla pre nekoliko godina kada je nešto slično videla na Internetu. Tek >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od nedavno ozbiljnije se posvetila svom hobiju.

"U to vreme sam dosta bila zauzeta i bavila sam se jednim drugim poslom i nikada nisam imala vremena za to, ali uvek mi je to ostalo u sećanju da bih volela i da bi to bilo to. I pre jedno sedam meseci sam počela ovim da se bavim", priča Olivera.
Uglavnom pravi cvetne aranžmane, ali i sve što mušterije zamisle.
"Treba da se ima vremena, strpljenja, inspiracije, ljubavi, jedino to. Ovde je materijal koji se utroši najminimalniji. Ali treba vreme", dodaje Olivera.
Troškovi za predstavljanje na sajmovima su veliki, pa Olivera uglavnom radi isključivo po narudžbini putem društvenih mreža.
"Uglavnom sve prodam preko interneta i toliko mi je lepo, stignem da uradim to što imam, ispunim svoje slobodno vreme, a moje slobodno vreme je u stvari ovo", ističe Olivera.
Suprug se bavi pčelarstvom, pa zajedno sa medom, na različitim manifestacijama, izlaže i Oliverine radove.
"Ko god se malo razume u ručni rad je oduševljen i svi su prezadovoljni. Jako im se sviđa i kupuju", priča Oliverin suprug, Miodrag.
Olivera i Miodrag najviše uživaju u radovima u svom dvorištu. Zajedno su napravili i mali vinograd na koji su, kažu, posebno ponosni.
Uzgajaju i kaleme cveće, najviše ruže. U prirodi, dodaju, uvek nađu inspiraciju za kreativnost.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.