Okončana mala matura,  rezultati do 29. juna

Izvor: Politika, 24.Jun.2011, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončana mala matura, rezultati do 29. juna

BEOGRAD – Polaganjem testa iz matematike, osmaci su danas okončali dvodnevni završni ispit, koji se vrednuje prilikom upisa u srednje škole, a preliminarni rezultati ispita biće poznati najkasnije do 29. juna.

Rešenje testa iz matematike, kombinacije broj tri, biće uskoro postavljeno na sajtovima Ministarstva prosvete i nauke i RTS-a.

Od maksimalnih 100 poena za upis u srednju školu, na završnom ispitu može se osvojiti 40 bodova.

Svi đaci koji su izašli >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na malu maturu dobiće uverenje o završnom ispitu.

Preliminarni rezultati ispita biće poznati najkasnije do 29. juna, a tog i narednog dana mogu se podnositi prigovori nadležnim komisijama.

Konačni rezultati biće objavljeni 3. jula.

Zatim se 4. i 5. jula predaju liste od 20 želja odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima, a upis u prvom krugu završava se 13. i 14. jula.

Drugi ciklus upisa trajaće do 14. do 16. jula. a konačni rezultati biće objavljeni 3. jula.

Tanjug

objavljeno: 24.06.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maturanti prebrodili ispite

Izvor: Mondo, 24.Jun.2011

Polaganjem testa iz matematike, osmaci su danas okončali dvodnevni završni ispit, koji se vrednuje prilikom upisa u srednje škole, a preliminarni rezultati ispita biće poznati najkasnije do 29. juna. Ove godine polaganje "pravično", bez masovnog prepisivanja.

Nastavak na Mondo...

Osmaci nisu prepisivali

Izvor: S media, 24.Jun.2011

U Ministarstvu prosvete i nauke je rečeno da supervizori, odgovorni za regularnost male mature, nisu otkrili da su đaci prepisivali, niti da su koristili popularne "puškice", i druge vrste "pomoći", a slični izveštaji stižu i iz školskih uprava. ..Završni ispit za učenike osmog razreda okončan...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.