Ognjanovići kupili opremu za 1,2 miliona evra

Izvor: NaDlanu.com, 07.Jun.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ognjanovići kupili opremu za 1,2 miliona evra

Porodica preminule Tijane na kupovinu opreme za Institut za majku i dete do sada je potrošila 1,2 miliona evra.Na bankarskom računu Ognjanovića posle kupovine opreme ostalo 460.000 evra.

orodica je u prethodnih mesec dana platila ukupno 17 faktura za opremu koju su dodelili Institutu kao donaciju. Preostao novac, odnosno 460.000 evra, i dalje je na bankarskom računu ove porodice.

Međutim, na Institutu za majku i dete i pored naših saznanja da je oprema vredna 1,2 >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << miliona evra kupljena, ne žele da govore o detaljima ugovora o donaciji porodice Ognjanović. Kako nam je rečeno „medijima će dati sve informacije kada se cela procedura završi“. Upravo je porodica Ognjanović insistirala na tome da svi detalji ugovora o donaciji budu tajni.

Međutim, dnevnik "Politika" na osnovu naloga poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića imala je uvid u ugovor porodice Ognjanović i Instituta i prema njihovim informacijama u ugovoru piše da donacija iznosi milion evra. U ugovoru stoji i da će za ovaj novac biti kupljeno 16 dijagnostičkih uređaja, ultrazvučnih aparata, mašina za hemodijalizu. Direktor Instituta Radovan Bogdanović kaže da su Ognjanovići odlučili da opremu kupe sami.

"Mi smo sastavili spisak potrebne opreme, a Ognjanovići će je sami nabaviti. Zahvalni smo što će pomoći deci koja se ovde leče. Nismo upućeni u kupovinu, znamo samo da će oprema biti kupljena u Srbiji", kaže Bogdanović.

Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.