Izvor: Glas javnosti, 18.Jun.2010, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložen sastanak o raspodeli DKP

SARAJEVO - Pomoćnik ministra finansija BiH Zenit Kelić rekao je u Sarajevu da mu nisu poznati razlozi zbog kojih je odložen sastanak u Beogradu o raspodeli diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP) između zemalja bivše SFRJ.

Kelić je rekao da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obavestilo ministarstva finansija i spoljnih poslova BiH da je sastanak odložen i da će o novom terminu njegovog održavanja biti blagovremeno obavešteni. On je dodao da je u maju ove godine u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Beogradu održan sastanak na kojem se razgovaralo o sukcesiji imovine bivše SFRJ i da je tada dogovoreno da sastanak bude nastavljen 17. juna u Beogradu.

"Trebalo je da se govori o datumu ulaska u DKP-ove, jer se na prošlom sastanku o tim pitanjima nije došlo do konkretnih zaključaka", rekao je Kelić. Prema njegovim rečima, u Zagrebu je 2006. godine usvojena zajednička rezolucija kojom je utvrđeno koji DKP objekti pripadaju zemljama sukcesorima.

"DKP-ovi su već faktički podeljeni. Ono što sve države traže jeste da se ponude jasniji rokovi oko predaje diplomatsko-konzularnih predstavništava", rekao je Kelić. On je dodao da posle gotovo četiri godine zastoja treba intenzivirati napore da se to pitanje reši.

Celokupna DKP imovina bivše SFRJ procenjena je na oko 230 miliona američkih dolara od kojih BiH pripada oko 32 miliona dolara. BiH je do sada dodeljena imovina u vrednosti od 12,1 miliona dolara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.