Odalović: Verovati ministru u pogledu kvaliteta mleka

Izvor: Blic, 20.Feb.2013, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović: Verovati ministru u pogledu kvaliteta mleka

Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović izjavio je jutros da je potrebno verovati ministru poljoprivrede Goranu Kneževiću kada kaže da je mleko u Srbiji bezbedno za upotrebu.

"U svakom slučaju mora se sada, pogotovu zbog ozbiljnosti ove situacije, sve do kraja proveriti i sve do kraja rasčistiti", rekao je Odalović, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a i izrazio uverenje da će se to pitanje brzo razrešiti.

Odalović je podsetio da postoje dve sasvim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << različite izjave o kvalitetu mleka pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića i ministra Kneževića, ističući da je reč o teškoj i ozbiljnoj temi i da način na koji je ona predstavljena uznemiruje javnost.

Ministar i vlada je morala da reaguje da učini sve da pokuša da objasni gradjanima da je ono što rade vlada, njene službe, inspekcijski organi i referentne laboratorije nešto u šta treba da se veruje, istakao je Odalović.

Ministru treba verovati i vladi koja je najodgovornija, rekao je Odalović i dodao da je država preuzela niz poslova u lancu kontrole, što obuhvata poljoprivrednu, veterinarsku, sanitarnu, zdravstvenu inspekciju i rad referentnih laboratorija.

"Ukoliko to neko ne radi, taj snosi odgovornost", dodao je Odalović.

Na pitanje o zaraženom kukuruzu koji je pre nekoliko meseci vraćen iz Italije, Odalović je odgovorio da je neko u ime države imao nadležnost da obavi kontrolu, pregled i da vrati tu robu.

Prema njegovim rečima, roba za koju se pokaže da je neispravna se vraća, jer na svim graničnim prelazima postoji inspekcija i kontrola kvaliteta.

Povezane vesti: Ješić: Svuda u regionu je problem sa mlekom, samo je u Srbiji i RS sve ok! Šta je aflatoksin, kako je dospeo u mleko i kako deluje na organizam Ješić najavio objavljivanje još jedne analize do petka Ministar Knežević tvrdi: Mleko u Srbiji bezbedno! Asocijacije potrošača Srbije: Knežević i Ljajić da daju ostavke

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odalović: Verovati ministru Kneževiću o mleku

Izvor: Akter, 20.Feb.2013

Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović izjavio je da je potrebno verovati ministru poljoprivrede Goranu Kneževiću kada kaže da je mleko u Srbiji bezbedno

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.