Od sutra predaja dokumenata

Izvor: Blic, 22.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra predaja dokumenata

Upisna groznica za decu sa posebnim sposobnostima startuje sutra, kad počinje prijavljivanje i predaja dokumenata. Prijemni ispiti u umetničkim školama, matematičkoj, sportskoj i filološkoj gimnaziji, kao i u školi gde se deo nastave odvija na stranom jeziku biće održani od 31. maja do 7. juna.

Ove godine u neku od specijalizovanih škola upisaće se oko 2.700 đaka. Osnovcima koji su se opredelili za filološku i matematičku gimnaziju (i za odeljenja koja rade po programima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za obdarene) i odeljenja gimnazije za učenike s posebnim sposobnostima za fiziku, prilikom upisa redosled na rang-listi će se utvrđivati na osnovu uspeha koji su postigli na prijemnom ispitu, opšteg uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu i rezultatima postignutim na takmičenjima učenika osmog razreda. Za upis u filološku gimnaziju mali maturanti polagaće srpski jezik i test iz stranog jezika, za matematičku gimnaziju neophodno je da prođu posebni test iz matematike, a ukoliko žele da upišu „fizičko" odeljenje, čeka ih poseban test iz matematike i fizike.

Za talentovane sportiste, osim uspeha na prijemnom i u prethodnom školovanju, boduju se nastupi u nacionalnoj reprezentaciji i medalja u sportskom takmičenju na prvenstvu Srbije. Prijemni ispit u umetničkim školama polaže se pred stručnom komisijom i iz više delova, u zavisnosti od toga da li se radi o likovnim, baletskim ili muzičkim školama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od sutra prijava talentovanih đaka u srednje škole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2008

BEOGRAD - Prijavljivanje kandidata za upis u srednje umetničke škole, matematičke, filološke gimnazije i odeljenja za decu talentovanu za fiziku, kao i škole u kojima se deo nastave izvodi na stranom jeziku, počeće sutra i trajaće dva dana, predviđeno je kalendarom upisa...Prijave se predaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.