Od ponedeljka ješćemo delove tela

Izvor: Glas javnosti, 26.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ponedeljka ješćemo delove tela

Novi Pazar - Radnik Zoran Bulatović, koji je u petak po podne, protestujući zbog položaja tekstilaca u Novom Pazaru, sebi odsekao mali prst na levoj ruci, vratio se juče, posle hirurške intervencije, među kolege koje u zgradi u centru grada već tri dana štrajkuju glađu i izjavio da će od ponedeljka, ako njihov problem ne počne da se rešava, radikalizovati protest.

- Od ponedeljka počećemo da sečemo i jedemo delove svojih tela. Svakog dana ješćemo po jedan svoj prst - izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je juče Bulatović.

Docent dr Izet Tutić, hirurg koji je u petak po podne u novopazarskoj bolnici primio Bulatovića i sanirao mu ranu, demantovao je juče da su hirurzi ove ustanove pokušali pacijentu da prišiju odsečeni prst.

- Bulatović, u trenutku prijema u našu ustanovu, nije doneo amputirani deo prsta, pa smo mi samo obradili ranu, ušili je i prekinuli krvarenje - rekao nam je juče dr Tutić.

Prema njegovim rečima, Bulatović je nepoznatim predmetom odsekao sebi oko dve trećine malog prsta leve ruke.

- U momentu kada smo ga primili u našu ustanovu, Bulatović je bio jako lošeg opšteg zdravstvenog stanja i izgubio dosta krvi, ali nije hteo da nam kaže kako je i kojim predmetom sebi odsekao prst. U trenutku kada je otpušten iz bolnice, njegovo zdravstveno stanje bilo je zadovoljavajuće - dodao je dr Tutić.

Sa radnicima u štrajku u petak kasno uveče razgovarao je zamenik republičkog zaštitnika građana Goran Bašić, koji je izjavio da je situacija u Novom Pazaru veoma ozbiljna.

- Pokušao sam svim silama da ih ubedim da odustanu od namere da svakog dana odsecaju sebi po prst, ali sam stekao utisak da će oni ostati pri toj nameri sve dok ne dobiju konkretne odgovore na svoje zahteve - izjavio je Bašić.

Gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek takođe je naglasio da je situacija u gradu dramatična i da još nema rešenja za problem radnika koji štrajkuju.

- Ti ljudi meni kao gradonačelniku veruju, ali ovo je problem između tekstilnih radnika i države. Mi smo kao grad učinili sve da se TK „Raška“ spase od stečaja, da se ide u neku vrstu podržavljenja, ali to ide polako, kilavo.

LJAJIĆ: MOLIM RADNIKE DA SE NE POVREĐUJU

BEOGRAD - Ministar rada i socijalne politike Rasim LJajić pozvao je juče radnike TK „Raška“ iz Novog Pazara da „prekinu radikalne oblike protesta“.

- Molim radnike da prekinu s tim radikalnim oblicima ispoljavanja protesta - rekao je LJajić i dodao da se nastoji da se „bar sada isprave neke nepravde“ koje su prema radnicima te firme učinjene u prošlosti.

Ako imalo postoji morala,postenja i svesti u Dinkicevoj ludoj glavi,sad bi trebao da podnese ostavku i da se prestane baviti politikom,ali da odgovara za sve drustveno u Srbiji sto je unistio od 2000. pa nek vidi kako je igrati se drzave i politike.Podrska strajkacima,na ovaj nacin se borite za svoju decu kojoj nemozete da priustite nista,bolje je odseci sebi sve prste nego da Dinkic upropasti buducnost deteta.

Pa neka jedu. Svako se u kriznim vremenima snalazi kako zna i ume. Uostalom prosao je uskrsnji post pa slobodno moze da se jede meso. Samo, u celoj ovoj prici, mi nije jasno kako to da su se novopazarci obogatili na tekstilnoj industriji u zadnjih 10/20 godina a ova firma pukla? Mozda zato sto su svi koji imaju trunka mozga otisli u privatnike, ulozili nesto para i radili ko crnci dok su neki ostali u drustvenim firmama i ladili onu stvar a sad traze da im drzava da pare.

Ovo je strasno kada je coveka nateralo iz nemoci i bede da protestuje na ovako strasan nacin . Ne treba se pitati ko je kriv za ovako strasno stanje , svako ko i malo misli svojom glavom dobro zna ko je doveo do ovoga i do ove bede i neimastine onih koji su najvise radili i koji su najvise davali drzavi n narodima , dosao djavo sve rasprodao i opljackao , isterao oko milion radnika na ulicu u bedu i siromastvo . Jos ce biti gore kada se budemo hvatali za vratove za parce hleba , ako se uskoro nesto pod hitno ne promeni i taj dan nije daleko kada ce mo se hvatati za parce hleba . To nam je sve doneso poznati slogan koalicije ZES EU nema alernativu , misle gospoda de ce ulaskom Srbije u EU biti reseni svi njihovi problemi i da ce poteci med i mleko , grdno se varaju da ce to tako da bude . Orao.

covek je psihicki poremetio i treba ga leciti a ne dati mu da vodi radnike

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.