Od nedelje letnje računanje vremena

Izvor: BKTV News, 25.Mar.2014, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od nedelje letnje računanje vremena

Letnje računanje vremena počinje u nedelju 30. marta, što praktično znači da će građani ustajati sat vremena ranije nego u periodu zimskog računanja vremena.

Letnje računanje vremena počinje 30. marta tačno u 2.00 časa tako što se, pomeranjem za jedan čas unapred, vreme u 2.00 sata računa kao 3.00 sata, najavila je danas Direkcija za mere i dragocene metale.
Ta direkcija, koja je u sastavu Ministarstva privrede je dodala i da do promena u računanju vremena dolazi na osnovu Zakona o računanju vremena.
Izvor: 24sata.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U nedelju pomeramo sat unapred

Izvor: B92, 26.Mar.2014, 09:21

Beograd -- Pomeranjem kazaljki na časovnicima za jedan sat unapred, u nedelju, 30. marta, u 02:00 sata ujutro počeće letnje računanje vremena...Na osnovu Zakona o računanju vremena, letnje računanje vremena u ovoj godini počinje poslednje nedelje marta tako što se vreme u 02:00 ujutro pomera...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.