Izvor: RTS, 28.Okt.2020, 09:04

Od danas pilot proba državne mature

Učenici trećih razreda 101 srednje škole u Srbiji isprobaće od danas do petka kako će izgledati velika matura. Planirano je da državna matura bude uvedena 2022. godine i da zameni prijemni na fakultetima.
Učenici danas polažu probni test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.
U četvrtak sledi test iz matematike, dok će u petak proveriti znanje iz jednog opšteobrazovnog predmeta.
Cilj probe državne mature jeste da se učenici na vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navikavaju na takvo testiranje i da se na vreme uoče i otklone eventualni propusti i nedostaci.
Posle oktobarskog sledi testiranje u maju, da bi državna matura ušla u obrazovni sistem 2022. godine.
Projekat se radi u saradnji sa Evropskom unijom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas počinje prva proba državne mature: Oko pet hiljada učenika polaže test iz srpskog jezika

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020

U svakoj školi testove će raditi učenici iz dva odeljenja, a zadacima će biti obuhvaćeno gradivo iz prve i druge godine...Testom iz srpskog jezika danas počinje prvo pilotiranje državne mature, koja je planirano da bude uvedena 2022. godine i da zameni prijemni na fakultetima...U pilotiranju učestvuje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Počela proba velike mature

Izvor: Danas, 28.Okt.2020

Rešavanjem testa iz maternjeg jezika juče je u jednom broju srednjih škola počela prva proba državne mature, koja bi u obrazovni sistem trebalo da bude uvedena od školske 2022. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.