Od danas letovi na liniji Čikago - Beograd

Izvor: Blic, 17.Jun.2011, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas letovi na liniji Čikago - Beograd

BEOGRAD - Američka avio-kompanija "Svift er" počinje danas letove između Beograda i Čikaga, uz sletanje u Zagrebu.

Prema podacima sa sajta beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" (www.beg.aero), "Svift er" će leteti na liniji Beograd-Čikago jednom sedmično do 18. septembra.

Početna cena povratne karte, u koju su uračunate sve takse je 795 evra - kada se kupuje u Beogradu, a 1.250 dolara - ako se kupuje u SAD, najavila je ranije kompanija "Er plus" (Air Plus) koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prodaje karte.

Polazak iz Čikaga je petkom u 21.00 sati, a sletanje u Beograd u subotu u 16.00 po lokalnom vremenu.

Polazak iz Beograda redom letenje beogradskog aerodroma predviđen je nedeljom u 10.00, a sletanje na čikaški aerodrom Rokford predviđeno je u 15.30.

Kompanija "Svift er" prvobitno je planirala da od 17. juna uvede direktne letove na liniji Beograd-Čikago što bi bilo obnavljanje direktin letova izmeđju Srbije i SAD posle 19 godina.

Međutim, zbog malog interesovanja putnika, uvedeno je i sletanje u Zagreb. Pre toga je bilo u planu da se uvedu i direktni letovi od Zagreba do Čikaga od 20. juna.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije dao je američkoj kompaniji dozvolu za letove do 29. decembra.

U Direktoratu su naveli da se let na liniji Čikago-Beograd, sa sletanjem u Zagrebu smatra direktnim, pošto kompanija neće moći da prevozi putnike samo između glavnih gradova Srbije i Hrvatske. Putnici na liniji Čikago-Zagreb-Beograd leteće avionom "boing 767" koji može da primi 235 putnika.

Direktni letovi između Srbije i SAD su zbog sankcija UN prekinuti 1992. godine, a avio-kompanija Jat ervejz (airways) je pokušala da obnovi liniju 2004. i 2006. godine, ali bez uspeha.

Kompanija "Svift er" (www.flyswiftair.com/) je osnovana 1997. godine, obavlja čarter letove i ima flotu od 11 aviona. Sedište kompanije je u Finiksu u Arizoni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.