Od Angole nam stiže pola milijarde dolara!

Izvor: Kurir, 06.Jun.2012, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Angole nam stiže pola milijarde dolara!

Građevinsko preduzeće „Planum“ i SDPR dobiće posao izgradnje bolnice i rekonstrukcije vojne baze, a moguća je i prodaja naoružanja i vojne opreme

BEOGRAD - Biće posla!

Ministarstvo odbrane Srbije sklopiće s Angolom sporazum na osnovu kog će srpske firme „Planum“ i SDPR dobiti ugovore vredne oko pola milijarde dolara, saznaje Kurir. Reč je poslovima izgradnje bolnice i rekonstrukcija vojne baze.

- To je rezultat prošlogodišnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << razgovora ministra odbrane Dragana Šutanovca i predsednika Angole. O kvalitetu ove saradnje dovoljno govori i to što se na Vojnoj akademiji Vojske Srbije već nalaze dva polaznika iz Angole, od kojih je jedan sin visokog funkcionera vlade ove afričke zemlje - kaže on. Inače, Šutanovac je juče razgovarao sa svojim kolegom Kandidom Pereirom dos Santosom van Dunemom o mogućnosti da srpske kompanije grade vojnu bolnicu i rekonstruišu vojnu bazu u Angoli.

Šutanovac je rekao i da su razgovarali o remontu naoružanja vojske Angole u našoj zemlji, kao i o prodaji naoružanja i vojne opreme koji se proizvode u Srbiji toj afričkoj zemlji.

Dvojica ministara prethodno su u Domu Garde na Topčideru potpisali sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

- Želimo da saradnja ima strateški karakter i ubeđeni smo da će tako i biti - rekao je Šutanovac.

(N. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.