Od 1. juna kamere vam pišu kazne

Izvor: TvojPortal.com, 31.Maj.2011, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. juna kamere vam pišu kazne

/bizlife.rs/ Vozači u Beogradu od prvog juna više neće moći da prave saobraćajne prekršaje, ma koliko “sitni” oni bili, a da se nadaju da će da prođu nekažnjeno. Svako ko bude prekoračio brzinu, prošao na crveno svetlo ili se vozio žutim trakama, na kućnu adresu dobija uplatnicu za plaćanje kazne i četiri fotografije na kojima je zabeleženo vreme, mesto i prekršaj koji su učinili.


Posle nekoliko meseci probnog rada, red lajt kamere u glavnom gradu su spremne >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << za rad i kontrolu bahatih vozača. Kako kažu iz policije, ovaj sistem je napravljen tako da “signalizira o saobraćajnim prekršajima koje naprave isključivo vozači motornih vozila”.
- Red lajt i radarske kamere, koje će da beleže brzinu kretanja vozila, snimaće i fotografisati sva vozila zatečena u prekršaju. Ovaj sistem video-nadzora povezan je sa kompjuterima u komandnim centrima policije, na kojima postoji program koji prikazuje registarske oznake svih vozila koja su učinila određene prekršaje. Na osnovu toga, policija piše kaznu i šalje je zajedno sa uplatnicom na kućnu adresu vozača - objašnjavaju za “Blic” iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Uz uplatnicu ide i poziv vlasniku da se javi u policijsku upravu, gde će da objasni ko je upravljao vozilom, dostavljaće se i četiri fotografije na kojima će se videti vozilo pre, tokom i posle prekršaja, kao i uvećana fotografija registarske tablice. Na taj način neće biti sumnje koji automobil je učestvovao u prekršaju.

saobraćajkazne1.junkamere

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.