Obustavljena blokada Filozofskog fakulteta

Izvor: RTS, 21.Nov.2014, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljena blokada Filozofskog fakulteta

Šestonedeljna blokada Filozofskog fakulteta u Beogradu zvanično je prekinuta, rekao je dekan tog fakulteta Miloš Arsenijević.

Dekan Miloš Arsenijević je na zboru studentata u dvorištu Filozofskog fakulteta rekao da su studenti većine odeljenja odlučili da se blokada prekine i da će nastava početi u ponedeljak u 12 sati, prenosi Tanjug.

Međutim, studenti koji drže u blokadi fakultet duže od pet nedelja rekli su da na sastanku sa dekanom nisu imali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravo glasa i da će nastaviti protest dok im se ne ispune svi uslovi, javlja Beta.

Dekan je rekao da su ispunjena tri od četiri zahteva i da zahtev koji se tiče besplatne prijave više od 60 ESPB bodova nije ispunjen zato što ne postoji zakonska mogućnost za to.

"Naš poslednji pokušaj je bio da im se omogući da prijave do 70 bodova besplatno ako u toj akademskoj godini ostvare ukupno 60 bodova (polože sve ispite iz te godine", rekao je Arsenijević.

Prema njegovim rečima, blokada nije legitimno sredstvo protesta.

Studentima su ispunjeni zahtevi da oni koji su iz generacije 2006. godine mogu da nastave studije iako im je status studenta istekao, da se ne naplaćuju dve ispitne prijave i da peta studija bude budžetska.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.