Obradović: Nisu tačne informacije o pravopisu

Izvor: Politika, 15.Jun.2012, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Nisu tačne informacije o pravopisu

BEOGRAD – Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je danas da nisu tačne informacije da će se tokom polaganja male mature na testovima iz srpskog jezika priznavati i oni odgovori iz književnosti koji nisu pravopisno i gramatički pravilni.

„Takvo uputstvo uopšte ne postoji. Pravilnik je jasan: biće 20 zadataka iz srpskog i 20 iz matematike, ukoliko bude bilo pitanja povezanih sa pravopisom biće potpuno jasna”, rekao je Obradović Radiotelevizji Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
On je naveo da će najveći broj pitanja biti takovog karatera da će se odgovori na maloj maturi zaokruživati, povlačiti ili povezivati.

Spekulacije o pravopisu su potekle na osnovu izjave tri profesora, ali to ne piše u uputstvu, naveo je Obradović.

Mala matura, završni ispit za đake osmog razreda polaže se 18. juna iz srpskog i maternjeg jezika, a 19. juna iz matematike.

Govoreći o broju studenata koji će biti na budžetu, Obradović je rekao da će ove godine biti 36.225 studenata koji će se finansirati iz budžeta, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje od 3,2 posto.

Beta

objavljeno: 15/06/2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Informacije o pravopisu netačne"

Izvor: B92, 15.Jun.2012

Beograd -- Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović kaže da u Uputstvu o polaganju završnog ispita "ne stoji da će biti tačni i odgovori koji su pravopisno nepravilni"..."Pravilnik je jasan: biće 20 zadataka iz srpskog i 20 iz matematike, ukoliko bude bilo pitanja povezanih sa pravopisom biće...

Nastavak na B92...

Ministar: Neće se priznavati nepismeni odgovori

Izvor: Kurir, 15.Jun.2012

Žarko Obradović izjavio je da nisu tačne informacije da će se tokom polaganja male mature na testovima iz srpskog jezika priznavati i oni odgovori iz književnosti koji nisu pravopisno i gramatički pravilni..BEOGRAD - Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je danas da nisu tačne informacije...

Nastavak na Kurir...

Obradović: Pravopis mora biti tačan

Izvor: OkRadio.rs, 15.Jun.2012

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je danas da nisu tačne informacije da će se tokom polaganja male mature na testovima iz srpskog jezika priznavati i oni odgovori iz književnosti koji nisu pravopisno i gramatički pravilni. - Takvo uputstvo uopšte ne postoji. Pravilnik je jasan:...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.