Izvor: B92, 08.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboren Ginisov rekord u Kragujevcu

Kragujevac -- Tridesetak mladih crtača grafita oborilo je u Kragujevcu Ginisov rekord u dužini iscrtanog grafita. Novi rekord: 605 metara.

Crtači iz Italije, Nemačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije su u protekla 23 sata u kragujevačkom Velikom parku na platnu iscrtali grafite dužine 605 metara i tako oborili dosadašnji Ginisov rekord koji je iznosio 507 metara.

Na platnu je bilo više grafita različitog sadržaja, ali su se na kraju svi stapali u jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << celinu, s jadno definisanim antifašističkim i antiratnim porukama.

Obaranje Ginisovog rekorda realizovano je u okviru Međunarodnog kampa prijateljstva kragujevačkog Centra za mlade, prvog takvog skupa organizovanog u ovom gradu nakon raspada bivše Jugoslavije.

Kordinator Centra za mlade Dragan Nešić izjavio je da je za iscrtavanje grafita za Ginisa utrošeno više od 600 metara platna i oko 700 sprejova različitih boja.

Inače, tokom prethodne noći, policija je privela grupu huligana koja je pokušala da uništi platna.

U narednih četiri do sedam nedelja zvaničnici Ginisove knjige rekorda zvanično će obavestiti učesnike da li su uspeli u postavljanju novog rekorda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.