Izvor: Blic, 30.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen tender za prodaju NIN-a

Agencija za privatizaciju objavila je danas tender za prodaju 60,9 odsto kapitala Društva za novinsko izdavačku delatnost NIN iz Beograda.



Pravo učešća na tenderu imaju kompanije koje se bave izdavanjem novina ili časopisa i čiji je prošlogodišnji prihod bio najmanje 30 miliona evra. Rok za podnošenje zahteva za otkup tenderske dokumentacije je 28. novembar, a obavezujuće ponude se mogu dostaviti do 12. decembra, uz garanciju od 200.000 evra.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukupnom kapitalu NIN-a 87 odsto je društveni kapital, 10 odsto je udeo preduzeća Politika, a tri odsto je vlasništvo zaposlenih.

Najvažnija delatnost NIN-a je izdavanje nedeljnika čiji je ukupan prošlogodišnji tiraž bio 1,1 milion primeraka.

Preduzeće je prošle godine imalo promet od 1,5 miliona evra i profit od 12.000 evra. Trenutno NIN ima 36 zaposlenih, a u njegovom vlasništvu je poslovni prostor od oko 430 kvadrata.

Aukcijska prodaja NIN-a bila je zakazazna za septembar prošle godine, po početnoj ceni od 13,2 miliona dinara, ali je Agencija promenila način privatizacije preduzeća i otkazala aukciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.