Obeležena godišnjica postojanja Vojne bolnice u Nišu

Izvor: RTS, 22.Jan.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena godišnjica postojanja Vojne bolnice u Nišu

Polaganjem venaca na spomen obeležje žrtvama pegavog tifusa i borcima Prvog svetskog rata i svečanom akademijom, u Nišu je obeležena 141. godišnjica postojanja Vojne bolnice.
U protekloj godini rekonstruisan je operacioni blok, opremljene dve hirurške sale, a u pripremi je izgradnja urgentno prijemnog odeljenja.

Zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi učestvuju u milutinacionalnim mirovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << operacijama, a u zemlji sprovode besplatne preventivne preglede u više gradova.
Upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Jovica Stanojković je u svom obraćanju podvukao da bogatstvo vojne bolnice leži pre svega u njenim pripadnicima koji svojim zalaganjem i iskazivanjem posvećenosti plemenitim ciljevima rade na ispunjenju svih zadataka u skladu sa svetlim tradicijama i ugledom Vojne bolnice i Vojske Srbije.
Državni sekretar Bojan Jocić čestitao je praznik pripadnicima Vojne bolnice Niš u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina i svoje ime, poručivši da je ta zdravstvena ustanova duboko utkana u istoriju i borbu srpskog naroda.
Proslavi su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić, episkop niški gospodin Arsenije, predstavnici lokalne samouprave grada Niša, zdravstvenih ustanova, gradskih institucija i udruženja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vojna bolnica obeležila 141. godišnjicu postojanja

Izvor: JUGpress.com, 22.Jan.2019

NIŠ..Polaganjem cveća i venaca  na  Spomenik Piramidu stradalim od tifusa koji se nalazi u krugu Vojne bolnice, danas je obeležena 141 godišnjica  od osnivanja jedne od najstarijih  vojnih i medicinskih ustanova u Srbiji.  BoOsnovana je  odmah nakon  oslobođenje grada Niša od Turaka...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.