Obeležen Dan studenata doktorskih studija medicine

Izvor: RTS, 18.Sep.2018, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan studenata doktorskih studija medicine

Treću godinu zaredom Medicinski fakulet u Beogradu organizuje Dan studenata doktorskih studija. Potencijalni kandidati upoznali su se sa mogućnostima studiranja, a onima koji su doktorirali, uručene su pohvalnice. Na Pravnom fakultetu predstavljen je Master evropskih integracija.
U skladu sa Zakonom i standardima Orfeusa Medicinski fakultet organizuje doktorske akademske studije sa 22 modula.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Mi smo dosta ponosni što smo pre nekoliko godina stekli oznaku Orfeusa i trudićemo se da i dalje ispunjavamo njihove standarde", navodi Vesna Ćorić, asistentkinja na katedri za Biohemiju.
Sanja Andrić Petrović sa Klinike za psihijatriju KCS-a navodi da je istraživački tim sa te klinike bio deo velike internacionalne studije u okviru Sedmog okvirnog programa EU.
"Poslednjih sedam godina sam tome bila posvećena", ističe Andrić Petrović.
Profesor Nebojša Lalić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu navodi da dodela nagrada ima funkciju da inspiriše studente koji tek dolaze na rad.
"Sama dodela nagrada ima i tu funkciju da pokaže kako je moguće uraditi ovde dosta u dobroj nauci i kako je to moguće raditi na fakultetu – da bude inspirativno za one koji dolaze", ističe Lalić.
Nastavnici Medicinskog fakulteta rukovodioci su 55 projekata koje finansira Ministartsvo prosvete. U Ministarstvu podsećaju na akciju prijema mladih istraživača.
"Mi ćemo gledati da u nekom razumnom vremenskom periodu primimo veći broj mladih istraživača ne samo sa medicinskog već i sa drugih fakulteta i gledaćemo da nastavimo ovu akciju", navodi Tibor Sabo, pomoćnik ministra prsovete, nauke i tehnološkog razvoja.
Master evropskih integracija
A pravnici podsećaju na svoj program Master evropskih integracija. Upisuje se jedanaesta generacija.
"Ovaj smer mi deluje zanimljiv zato što mislim da bih mogla da se profilišem i da naučim nešto novo", navodi Teodora Ćurčić, studentkinja iz Novog Sada.
Dragica Vujadinović, upravnica Mastera evropskih integracija navodi da se nastava odvija na engleskom jeziku.
"Što će reći da studenti najpre moraju da dođu sa solidnim znanjem jezika u pravničkom diskursu i uopšte uzev još značajno unapređuju tokom studija", Vujadinovićeva.
Studenti koji dobro vladaju francuskim, jer dolaze iz svih krajeva sveta, uz malo diferencijalnih ispita dobijaju još jednu diplomu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.