Obećano poništenje privatizacije Zastave elektro

Izvor: S media, 02.Sep.2009, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obećano poništenje privatizacije "Zastave elektro"

Predsednik Štrajkačkog odbora preduzeća "Zastava elektro" iz Rače Slobodan Gajić kazao da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić obećao da će biti poništena privatizacija tog preduzeća.

"Razgovarali smo sa ministrom koji nam je obećao da će ugovor o prodaji Zastave elektro biti poništen i da će firma biti vraćena radnicima", rekao je Gajić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, nakon dogovora sa pravnom službom predstavnici preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će o daljem načinu poslovanja Zastave elektro razgovarati sa predstavnicima Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Protest radnika "Zastave elektro" bio je najavljen za danas u 11.00 ispred zgrade Agencije za privatizaciju u Beogradu, ali nije održan nakon obećanja ministra unutrašnjih poslova.

Radnici Zastave elektro počeli su protest u Beogradu 11. avgusta i završili ga narednog dana, nakon nakon što je Agencija za privatizaciju zatražila da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Okružno javno tužilaštvo u Beogradu provere da li su tačni navodi Štrajkačkog obora o zloupotrebama u tom preduzeću.

Prema ranijim navodima štrajkača Zastave elektro, kupac te firme nije ispunio obaveze iz kupoprodajnog ugovora odnosno da je dostavio lažni revizorski izveštaj o obaveznoj investiciji od 26 miliona dinara.

Porezi i doprinosi radnicima nisu uplaćeni od maja 2008. godine, a zarade od februara ove godine.

Vlasnik "Zastave elektro" je konzorcijum na čijem je čelu Ranko Dejanović, suprug predsednice Skupštine Srbije Slavice Djukić Dejanović, koji je to preduzeće kupio za 2,7 miliona dinara i obavezao se na investicije od 26 miliona dinara.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.