Izvor: B92, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O viznim olakšicama početkom aprila

Beograd -- Prvi razgovori o viznim olakšicama EU za određene kategorije građana Srbije počeće početkom aprila.

To je potvrdio zamenik direktora Kancelarije za pridruživanje EU Srđan Majstorović. "Imamo čvrsta uveravanja od strane Evropske komisije da će se prvi razgovori u cilju istraživanja situacije na terenu, vezani za vizne olakšice, održati početkom aprila", rekao je Majstorović na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen novi broj Srpske pravne revije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema njegovim rečima, ta istraživanja će pružiti materijal Evropskoj komisiji da izađe pred države članice EU i dobije mandat za razgovore o budućim koracima koje je neophodno uraditi u Srbiji kako bi pojedine grupe građana imale mogućnost lakšeg dobijanja viza.

On je rekao da tok pregovora o Stabilizaciji i pridruživanju neće uticati na početak razgovora o viznom režimu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.