O formiranju gradskih opština u Loznici

Izvor: S media, 24.Apr.2010, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O formiranju gradskih opština u Loznici

Dve i po godine nakon dobijanja statusa grada, predstavnici vlasti Loznice otvorili su pitanje formiranja gradskih opština na svojoj teritoriji.

Na zvaničnom sajtu grada www.loznica.rs objavljeno je da su članovi Gradskog veća na poslednjoj sednici 21. aprila ocenili da Banja Koviljača i Lešnica imaju sve uslove da postanu opštine.

Te dve mesne zajednice, kako je istaknuto, predstavljaju ekonomski i geografski povezan prostor, koji ima sve atribute gravitacionih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << centara, koji po Zakonu o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije mogu funkcionisati kao gradske opštine.

Pre pokretanja zvanične inicijative, biće formirana Komisija za izradu elaborata o opravdanosti osnivanja gradskih opština, koji bi trebao biti napisan u naredna tri meseca.

Loznica je krajem decembra prošle 2007. godine usvajanjem Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije dobila status grada. U medjuvremenu je 8. oktobra 2008. godine gradska Skupština usvojila Statut grada Loznice, kojim je pored ostalog predvidjeno formiranje gradskih opština.

Vlast u Loznici čine G17 plus, Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije i grupa gradjana Pokret za Loznicu.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Banja Koviljača i Lešnica uskoro opštine?

Izvor: Glas javnosti, 25.Apr.2010, 07:03

LOZNICA - Dve i po godine posle dobijanja statusa grada, predstavnici vlasti Loznice otvorili su pitanje formiranja gradskih opština na svojoj teritoriji. Na zvaničnom sajtu grada www.loznica.rs objavljeno je da su članovi Gradskog veća na poslednjoj sednici 21. aprila ocenili da Banja Koviljača...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.