Novoj taksi službi  zapalili vozila

Izvor: Blic, 21.Nov.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novoj taksi službi zapalili vozila

UŽICE - Tri automobila „folksvagen polo" novoosnovanog užičkog taksi preduzeća „Lept ir ekspres" potpuno su uništena, a dva oštećena u podmetnutom požaru koji je izbio na poligonu Auto-moto saveza Srbije u naselju Senjak.

Radnik plinske stanice AMSS, koja je na samo tridesetak metara od mesta paljevine, sprečio da se vatra proširi, zahvati plinske boce na stanici i izazove eksploziju velikih razmera.

Požar je buknuo oko 20.40 sati, a izgorelim automobilima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << taksi preduzeće „Leptir ekspres" trebalo je da počne da prevozi Užičane u ponedeljak.

Kako je juče saopštila užička policija, požar je podmetnula nepoznata osoba za kojom se traga, tako što je benzinom polila haube vozila, zatim zapalila vatru i pobegla sa poligona. Vatra je potpuno uništila motore, stakla i gume na tri „pola", dok je na druga dva automobila havarisana limarija. Šteta na automobilima procenjuje se na 4,25 miliona dinara, ili oko 50.000 evra.

Očevici pričaju da je prava sreća što vatra nije prerasla u stihiju većih razmera. Samo tridesetak metara od parkinga na kome su goreli automobili nalazi se plinska stanica AMSS-a, čiji je radnik uspeo da lokalizuje vatru i spreči da se požar proširi.

- Čuo sam jaku eksploziju, izašao iz kuće, i video kako gore automobili na poligonu. Nekoliko trenutaka kasnije spazio sam pumpadžiju sa plinske stanice kako protivpožarnim aparatom gasi vatru. Ubrzo su stigle i vatrogasne ekipe i požar stavile pod kontrolu - kaže za „Blic" očevidac koji se zatekao u blizini mesta požara.

Na istom parkingu, tik uz vozila koja su gorela, nalazila su se još tri „folksvagen pola", takođe vlasništvo „Leptir ekspresa", na koje se vatra nije proširila. Policija je na poligonu pronašla dve plastične boce u kojima je, kako se pretpostavlja, piroman doneo benzin.

Inače, ovo taksi preduzeće osnovano je pre nekoliko dana a sa radom je trebalo da počne u ponedeljak, 23. novembra. Već nedeljama se na užičkim radio stanicama vrti reklama ove firme, a od pre nekoliko dana najavljeno je da će „Leptir ekspres" prva dva dana voziti Užičane besplatno. Iako „Blic" nezvanično saznaje kako policija sumnja da je požar podmetnut „u ime" konkurencije, Dragan Mijailović, zakupac „Leptir taksija", ističe da ne sumnja da iza piromanskog čina stoji neko od vlasnika lokalnih taksi preduzeća.

- Ne verujem da je to učinio neko kako bi me odvratio da se bavim ovim poslom. Uprkos svemu, sa vozilima koja su mi ostala na raspolaganju, u ponedeljak ću početi sa radom, i ispuniću obećanje da će „Leptir taksi" prva dva dana voziti besplatno - kaže za „Blic" Mijailović.

Automobili stigli u Užice u subotu

Prema rečima Dragana Mijailovića, svi uništeni i oštećeni automobili bili su potpuno novi, kupljeni u jednom auto-salonu u Čačku. Automobili su dopremljeni u Užice prošle subote, a svaki od njih plaćen je po 13.360 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.