Novinar operisan, napadač uhapšen

Izvor: Danas, 14.Jul.2015, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar operisan, napadač uhapšen

Užice - Milan Đokić (42), novinar Užičke nedelje, zadobio je teške povrede nakon što ga je nožem ubo D. G. (37) iz Užica, tokom konferencije za medije u holu Gradske kuće. Đokić je hitno prevezen u užičku bolnicu, gde je operisan. Napadač je uspeo da pobegne, ali ga je policija ubrzo uhapsila i pritvorila.

Tokom jučerašnje konferencije za novinare, oko 12 časova na prvom spratu u hodniku zgrade Skupštine grada, medijima su se, povodom izmena privrednog zakonodavstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << obraćali gosti gradskog rukovodstva - predstavnici Ekonomskog kokusa - poslanici Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik Ekonomskog kokusa, Dejan Radenković, Milosav Milojević i Ivan Jovanović. Gosti Užica, istim povodom, bili su i predstavnici NALED-a i Međunarodnog republikanskog instituta (IRI).

Potpuno iznenada, prema svedočenju očevidaca, pojavio se D. G. i s leđa je fizički nasrnuo na jednog predstavnika Ekonomskog kokusa, koji je pao, a napadač je nastavio da ga udara pesnicama. Potom je izvadio nož i njime vitlao, ali je drugi predstavnik Kokusa uspeo da ga odgurne stativom televizijske kamere. U haosu, koji je trajao nekoliko minuta, novinari, kamermani, službenici gradske uprave i zatečeni građani su se razbežali po kancelarijama ili su pobegli napolje, a napadač je nožem ubo novinara Milana Đokića, koji je pokušao da ga smiri. Novinar je pao, a napadač se uputio ka kabinetu gradonačelnika i kancelarijama gradskih većnika. Kako u kancelarije nije mogao da uđe, okrenuo se i otišao, uz povike - "Jeste li videli, jeste li videli!" Policija ga je uhapsila, prema saznanju Danasa, u blizini "Prve osnovne škole kralj Petar Drugi", nekoliko stotina metara od skupštinskog zdanja.

Prema navodima Slobodana Jovićevića, načelnika Urgentne službe Opšte bolnice Užice, novinar Đokić je primljen sa povredama leve polovine grudnog koša.

- Nakon dijagnostičke procedure, a zbog sumnje na povredu slezine, primljen je u intenzivnu negu i potom je operisan - saopštio je Jovičić.

Zamenik gradonačelnika Vidoje Drndarević izjavio je da je " najverovatnije u pitanju osoba koja zdravstveno nije u redu" i da "ne zna ko je bio meta napadača".

- Ovo nije bio napad na pojedinca, ovo je bio napad na sve prisutne. Nisam bio tu, ali sam čuo da je napao naše goste iz Ekonomskog kokusa, a potom i novinara. Nezvanično sam čuo da je reč o osobi koja nije zdravstveno u redu. Osuđujem svaki ovakav napad i do sada u Užicu nije bilo ovakvih slučajeva - kazao je Drndarević, poručivši da je "obezbeđenje te ustanove nikakvo i da će se uskoro preduzeti neophodne bezbednosne mere". N. Kovačević

Osuda napada

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, kako je navedeno u saopštenju Policijske uprave Užice, najoštrije je osudio napad na novinara Užičke nedelje i poručio da je "nasilje nad novinarima nedopustivo i da će se to ministarstvo zalagati za neometan i bezbedan rad svakog novinara".

 Slučajna žrtva

- Na našu veliku žalost, povređen je naš sugrađanin koji se na mestu događaja zatekao vršeći svoj radni zadatak. Osuđujemo svako ponašanje koje ugrožava živote nedužnih ljudi i izražavamo nadu da će se Milan brzo oporaviti, kao i da se nikada više nešto slično neće ponoviti u našem gradu - saopštio je juče gradonačelnik Užica Tihomir Petković, koji, zbog službenih obaveza, nije bio u skupštini u trenutku napada.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.