Novi voz iz Rusije krenuo srpskim prugama

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi voz iz Rusije krenuo srpskim prugama

Novi dizel-motorni voz iz Rusije, prvi od 12 naručenih, krenuo je danas promotivno srpskim prugama, a od sutra će redovno saobraćati izmedju Beograda i Vršca.

Prvi "putnici" danas su bili novinari i njihov domaćin generalni direktor "Železnica Srbije" Milovan Marković.

- Srpske železnice su prvi put posle pune tri decenije dobile novi voz - istakao je Marković, dodajući da će u naredna dva meseca iz Rusije stići još dva ruska voza, čije se uključivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u saobraćaj očekuje početkom maja.

Novi voz iz Rusije koji će saobraćati na relaciji na relaciji Beograd Dunav-Vršac ponovo će nakon pune tri godine uspostaviti redovan putnički saobraćaj između glavnog grada i Vršca.

Voz će radnim danima i subotom saobraćati dva puta dnevno - iz stanice Beograd Dunav polaziće u 7.20 i 19.20 sati, dok će iz Vršca za Beograd polaziti u 5.15 sati i u 16.45 sati.

On je rekao da će za taj voz na delu od Beograda do Pančeva važiti karta "Beo voza", a od Beograda do Ovče "Bus plus".

Marković je kazao da će ostalih 11 vozova ruske kompanija "Metrovagonmaš" isporučiti srpskim železnicama do kraja ove godine.

On je ukazao da će srpske železnice iz dela ruskog kredita čija je ukupna vrednost 800 miliona dolara, nabaviti dodatnih 25 vozova od iste ruske kompanije, kako bi se poboljšao lokalni i regionalni saobraćaj na neelektrificiranim prugama na teritoriji cele zemlje.

Današnja promotivna vožnja bila je organizovana od Beograda do Pančeva.

VIDEO> Novi voz iz Rusije krenuo srpskim prugama:

Povezane vesti: Vršac već deceniju bez železnice Vozom "Romantika" na berbe grožđa Ponovo voz Beograd-Sarajevo Mašinovođa nije poštovao obavezu da zaustavi voz Sutra kreće voz "Romantika"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi voz iz Rusije krenuo srpskim prugama

Izvor: Studio B, 06.Mar.2012

Novi dizel-motorni voz iz Rusije, prvi od 12 naručenih, krenuo je danas promotivno srpskim prugama, a od sutra će redovno saobraćati između Beograda i Vršca...Prvi "putnici" danas su u vožnji od Beograda do Pančeva bili novinari i njihov domaćin generalni direktor "Železnica Srbije" Milovan...

Nastavak na Studio B...

Novi voz iz Rusije krenuo srpskim prugama

Izvor: Politika, 06.Mar.2012

BEOGRAD – Novi dizel-motorni voz iz Rusije, prvi od 12 naručenih, krenuo je danas promotivno srpskim prugama, a od sutra će redovno saobraćati između Beograda i Vršca...Prvi „putnici” danas su u vožnji od Beograda do Pančeva bili novinari i njihov domaćin generalni direktor „Železnica...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.