Novi ruski vozovi

Izvor: RTS, 14.Sep.2012, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ruski vozovi

Dva nova ruska dizel motorna voza od danas će saobraćati u lokalnom saobraćaju između Kraljeva i Lapova i Kraljeva i Požege.

U železničkom čvoru Kraljevo "Železnice Srbije" uvode u saobraćaj dva nova ruska dizel motorna voza, saopštilo je to javno preduzeće ističući da je to prva nabavka novih vozova srpskih železnica nakon tri decenije.

Novi ruski vozovi saobraćaće u lokalnom saobraćaju između Kraljeva i Lapova, odnosno Kraljeva i Požege. Prvi polazak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novog ruskog dizel-motornog voza iz Kraljeva je u 07.35 sati za Lapovo, a u 10.50 sati iz Kraljeva za Požegu.

Nove putničke garniture saobraćaće na ovim relacijama više puta dnevno prema važećem redu vožnje.

Reč je o dizel-motornim garniturama serije 711 ruskog proizvođača "Metrovagonmaša", koje su srpske železnice kupile zahvaljujući kreditu međunarodne železničke banke "Eurofime" od 43 miliona švajcarskih franaka.

Kupljeno je ukupno 12 garnitura, od kojih je 11 pre roka stiglo iz Rusije u Srbiju, a očekuje se da uskoro stigne i poslednji od ugovorenih vozova. To je prva nabavka novih vozova srpskih železnica nakon tri decenije.

Voz je dvodelan i ima 120 mesta za sedenje i 126 mesta za stajanje. Opremljen je najsavremenijom opremom, a glavne komponente proizveli su najpoznatiji evropski proizvođači, po svim domaćim i međunarodnim standardima.

Voz može da se kreće brzinom od 120 kilometara na sat, kaže se u saopštenju Železnica Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.