Nova magnetna rezonanca na VMA

Izvor: RTS, 04.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova magnetna rezonanca na VMA

Puštena u rad najsavremenija magnetna rezonanaca koja postoji u Srbiji. Nabavkom ovog aparata zaokruženo tehnološko osavremenjivanje Instituta za radiologiju VMA.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac pustio je u rad na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA), novi aparat za megnetntu rezonancu.

Šutanovac je rekao da je to najsavremenija magnetna rezonanaca koja postoji u Srbiji i da je među deset najsavremenijih u Evropi.

Prošle godine u opremanje VMA uloženo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je deset miliona evra, a prihod te ustanove bio je viši od 40 miliona dolara.

"To je najveći prihod u poslednjih 20 godina", rekao je Šutanovac, ističući da je želja Ministaratva odbrane da VMA, koja je treća po veličini vojna bolnica u svetu, to postane i po kvalitetu.

Ministar je rekao da se u ovoj godini planira dalje opremanje i ulaganje sredstva u opremu koja nije viđena u ovom delu Evrope, kako bi pacijenti imali mogućnost boljeg i kvalitetnijeg zbrinjavanja.

Načelnik VMA, general Miodrag Jeftić rekao je da će nova magnetna rezonanca omogućiti brže, lakše i kvalitetnije preglede i ispitivanja pacijenata.

Jeftić je podsetio da je VMA funkcionlano uključena u sisitem zdravstva Srbije i da je popunjenost kapaciteta jutros iznosila 98,2 odsto.

Magnetna rezonanca najnovije generacije ima širok dijapazon dijagnostičkih mogućnosti.

Nabavkom ovog aparata u potpunosti je zaokruženo tehnološko osavremenjivanje Instituta za radiologiju VMA, čime je ta ustanova svrstana u red najopremljenijih u ovom delu Evrope.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.