Izvor: B92, 03.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova istraga o smrti Vujasinovićeve

Beograd -- Okružni sud u Beogradu ponovo će sprovesti istražne radnje povodom smrti novinarke Dade Vujasinović, piše "Politika".

Kako saznaje list, istražni sudija će prvi put posle 13 godina od smrti Dade Vujasinović saslušati njenog oca Radislava i Bratislava Grubačića, sa kojim je novinarka bila u emotivnoj vezi. Novo veštačenje tragova pronađenih u stanu, istražni sudija poveriće Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru MUP-a Srbije, piše "Politika". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kao novinarka nedeljnika "Duga", Dada Vujasinović izveštavala je sa ratišta u sukobima u bivšoj Jugoslaviji i pisala o sprezi kriminala i vlasti u Srbiji.

Uradila je seriju istraživačkih tekstova i intervjua sa Milanom Babićem, Radovanom Karadžićem, Vojislavom Šešeljem i drugim ličnostima.

Pisala je i o Željku Ražnatoviću Arkanu, a izvodi iz njenih tekstova koriste se i u sudskoj dokumentaciji Haškog tribunala.

Dada Vujasinović pronađena je mrtva u svom stanu 8. aprila 1994. godine, a do danas nije utvrđeno da li se radi o samoubistvu ili ubistvu.

Policajac koji je obavio uviđaj bez prisustva javnog tužioca i istražnog sudije, konstatovao je da je ona izvršila samoubistvo, ali su članovi porodice posumnjali u taj zaključak zbog prizora i detalja koje su zatekli u stanu.

Predmet je tek krajem prošle godine vraćen sudu da se urade dodatna veštačenja kako bi se utvrdio uzrok smrti novinarke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.