Nov sistem bodovanja za upis u srednje škole

Izvor: RTS, 26.Avg.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nov sistem bodovanja za upis u srednje škole

Sledeće godine bodovanje za upis u srednje škole biće promenjeno, najavio je resorni ministar Srđan Verbić.
Prvi put će biti uveden upisni prag, pa će učenicima biti potrebno najmanje 50 bodova ukoliko žele da upišu četvorogodišnju srednju školu, saznaje RTS.

Time će se učenici više motivisati da postignu što bolji uspeh u osnovnoj školi, a istovremeno će se popuniti klupe u trogodišnjim školama koje su iz godine u godinu sve praznije, ističu u Ministarstvu prosvete.
Ova novina važiće već za sadašnju generaciju osmaka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đaci koji nemaju 50 bodova, moraće na zanat

Izvor: Radio 021, 26.Avg.2015

Sledeće godine bodovanje za upis u srednje škole biće promenjeno, najavio je resorni ministar Srđan Verbić...Prvi put će biti uveden upisni prag, pa će učenicima biti potrebno najmanje 50 bodova ukoliko žele da upišu četvorogodišnju srednju školu. Time će se učenici više motivisati da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.