Izvor: B92, 08.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška pomaže srpskim enklavama

Gračanica -- U Gračanici je potpisan ugovor o realizaciji projekta razvoja ekonomske održivosti u enklavama na Kosovu. Posao dobija 59 ljudi

Ugovor su potpisali, u ime Vlade Norveške, ambasador te zemlje u Srbiji Hakon Blankenborg i 19 korisnika projekta.

Cilj projekta, koji su osmislile i realizovale nevladine organizacije Centar za istraživanja migracija iz Beograda i Naša kuća iz Lipljana, jeste da se pripadnicima manjinskih zajednica na Kosovu obezbede početna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sredstva za pokretanje i unapređenje preduzetničkih projekata, čime će im se omogućiti da obezbede izvor prihoda i egzistenciju.

Od 21 projekta, finansiranog u prvom krugu, 19 finansira Vlada Norveške, u ukupnom iznosu od oko 170.000 evra, a za preostala dva novac je obezbedilo kosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak.

Zahvaljujući tom projektu posao će dobiti 59 ljudi.

Blankenborg je prilikom potpisivanja ugovora sa korisnicima izjavio da je ta akcija posebno značajna jer se radi o novcu koji omogućava ljudima da ojačaju ekonomsku samostalnost i poboljšaju svoju situaciju koristeći sopstvenu inicijativu i preduzimljivost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.