Niža cena mleka lozničke Mlekare

Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2011, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niža cena mleka lozničke "Mlekare"

LOZNICA - Nasuprot najavama o poskupljenju mlečnih proizvoda u "Mlekari" u Loznici su odlučili da smanje cenu litra "lajt" mleka, kako bi ta namirnica bila dostupnija građanima.

Direktor "Mlekare" Vladan Josić rekao je da mleko i mlečne prerađevine nisu poskupeli već tri meseca i da u tom preduzeću ne očekuje da će do takvih korekcija doći uskoro.

Prema njegovim rečima, proizvodi lozničke "Mlekare" neće poskupeti dok to ne bude neophodno, a raznovrsni činioci >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su omogućili da cena "lajt" mleka, sa 1,6 odsto zastupljenosti mlečne masti, bude od početka meseca niža za tri dinara.

- To mleko sada staje 46,30 dinara, dok je za litar jogurta u plastičnoj flaši i dalje neophodno izdvojiti 67,90 dinara, a na te osnovne iznose potrebno je obračunati i porez na dodatu vrednost - istakao je Josić.

Loznička "Mlekara", koja svakodnevno otkupljuje i prerađuje 20.000 litara mleka, svoj asortiman od 27 proizvoda plasira u gradovima i opštinama na prostoru Podrinja, Kolubare, Srema i Beograda.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.