Niški alpinista nije životno ugrožen

Izvor: Politika, 13.Jul.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški alpinista nije životno ugrožen

Porodica Miloša Jankovića pokušava da obezbedi 3.000 evra, koliko je potrebno za njegov prevoz specijalnim vozilom od Šamonija do Niša

Niš – Vest da je u lavini koja se obrušila na međunarodnu ekspediciju na Monblanu povređen i niški alpinista Miloš Janković (32) brzo je prostrujala kroz grad. U porodici Jankovića sa zebnjom su čekali da dobiju informacije o povredama Miloša, a posle toga pokušali su da stupe s njim u kontakt. Nataša Ilić Janković, Miloševa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << supruga, juče nam je rekla:

– Miloš je u bolnici u Šamoniju, a povrede su takve da je za transport u Srbiju neophodno obezbediti specijalno ambulantno vozilo. Potvrđeno nam je da nije životno ugrožen, ali priroda povreda ne dozvoljava prevoz do Niša avionom. A za to specijalno vozilo, kao i za deo troškova zbrinjavanja u Šamoniju, bez obzira što je imao osiguranje, potrebno je da najhitnije obezbedimo preko 3.000 evra. Ja taj novac nemam. Pokušavam da pronađem nekoga ko će nam pomoći, ali nailazim na zatvorena vrata i zaista ne znam šta da radim. Svi se ograđuju i tvrde kako to nije njihov delokrug rada, prebacuju odgovornost na druge i tako ukrug.

Supruga povređenog alpiniste pokušala je da stupi u kontakt sa diplomatskim predstavništvima Srbije u Francuskoj. Uzalud je, kaže, zvala i ministarstva u srpskoj vladi. U isto vreme u „Železničaru”, klubu čiji je Miloš član, i u Planinarskom savezu istočne Srbije rečeno nam je da će sve učiniti da pomognu porodici u nastojanjima da obezbedi novac za njegov povratak u Srbiju. Kažu da su stupili u kontakt sa novim rukovodstvom grada Niša.

Kako smo nezvanično saznali, u ekspediciji alpinista bila je i Nišlijka Mirjana Perić. Ona nije povređena. U klubu čiji su članovi i ona i povređeni Miloš skoro i da ne znaju da je ovo dvoje Nišlija otišlo na osvajanje Monblana. Čak se moglo čuti da je njihov odlazak bio u privatnoj režiji.

T.Todorović

objavljeno: 14.07.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.