Izvor: B92, 07.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niko od ministara nije dobio službeni stan"

Beograd -- Poslednjih dana u medijima je aktuelizovana tema nelegalne dodele i otkupa službenih stanova na saveznom nivou. Prema proračunu novinara TV B92, ljudi iz prethodnog režima, kao i neki koji su formirali saveznu vlast sa pobedničkom koalicijom DOS, oštetili su državu za milijardu i po evra.

Aktuelni predsednik stambene Komisije Vlade SRJ Zoran Živković tim povodom rekao je da su u toku njegovog mandata doneta rešenja o dodeli dva stana za nekoga ko se, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao, može nazvati saveznim funkcionerom: "Jedna je g-đa Zvezdana Kovač, udovica pokojnog ministra Miodraga Kovača, i na nju je preneto pravo korišćenja u kojem su bili i drugi je urednik 'Borbe', Nikčević, koji je takođe dobio službeni stan. I jedno i drugo su bez prava otkupa. Niko drugi od ministara, zamenika ministara nije dobio službeni stan. Neki 'niži' funkcioneri jesu dobili službene stanove za upotrebu, ali to su službeni stanovi koje oni moraju da vrate kada im istekne mandat".Živković je izrazio očekivanje da će nakon konstituisanja Saveta ministara državne zajednice Srbije i Crne Gore problem nezakonitog dodeljivanja i otkupa službenih stanova biti vrlo brzo rešeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.