Nevreme u Krupnju: Padao grad veličine klikera! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 03.Maj.2017, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u Krupnju: Padao grad veličine klikera! (FOTO)

Tek je prošao aprilski sneg, a već danas oko 16 sati Krupanj je pogodio i grad veličine klikera!

Iako Krupanjci još nisu u potpunosti sagledali štetu od aprilskog snega koji je tokom tri dana neprestano padao u rađevskim selima i naneo voćarima štetu od oko 150 miliona dinara, danas se oko 16 sati stuštio i grad veličine klikera.

Meteorolozi upozoravaju: Na snazi narandžasti meteoalarm, evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana (TABELE)

Kako kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << meštani iz okolnih sela, sve je trajalo desetak minuta, ali se zve zabelelo od leda, kao da je ponovo pao sneg.

"Ovo proleće je totalno nepredvidivo. Posle matar snega usred aprila, tokom prvomajskih praznika bile su letnje temperature, a danas je pao grad pod kojim su pucale crepljike na krovovima. Što ne uništi mraz i sneg, dotuče led", jada se Radovan Popović iz sela Vrbić.

Voćarima u Rađevinu su gotovo u potpunosti uništeni zasadi malina, kupina i šljiva. Prema nezvaničnim procenama kreću se od 30 do 50, a u nekim zasadima čak i 80 odsto. Stručnjaci za voćarstvo procenjuju da je malina oštećena na 455 hektara, kupina na 136, a šljiva na oko 747 hektara.

Vremenska prognoza za maj: Ovako lepo preoleće se retko dešava!

Na osnovu prošlogodišnjih prosečnih prinosa i cena šteta je nezvanično procenjena na oko 148 miliona dinara, što je u visini trećine opštinskog budžeta.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.