Nestašica leka za održavanje trudnoće

Izvor: RTS, 02.Dec.2014, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestašica leka za održavanje trudnoće

Već nedelju dana u apotekama u Srbiji nema leka utrogestan, koji se koristi za održavanje trudnoće. U preduzeću koje izdaje dozvolu za stavljanje leka u promet najavljuju da će problem biti rešen već početkom naredne nedelje.

Rukovodilac Centra za informacije o lekovima u "Apoteci Beograd" Milana Dučić rekla je Tanjugu da leka već nedelju dana nema u njihovim apotekama, jer ga nema na tržištu.

U preduzeću SODIMED koje je nosilac dozvole za lek, objašnjavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je do zastoja i nestašice na tržištu došlo zbog obnove registracije leka, koja je morala da se obavi u Agenciji za lekove i medicinska sredstva.

Menadžer u kompaniji Nebojša Trkulja rekao je da su od ALIMS-a pre dve nedelje dobili dozvolu i da je lek iz Francuske stigao u Srbiju i da je u fazi carine.

"Mislim da će sve biti završeno početkom sledeće nedelje i da će utrogestan od ponedeljka biti u apotekama", naglasio je Trkulja.

U Agenciji za lekove i medicinska sredstva potvrđeno je da je utrogestanu istekla registracija i da je obnovljena sredinom novembra.

"Trenutno nemamo nijednu novu seriju utrogestana na kontroli kvaliteta", rekao je portparol ALIMS-a Aleksandar Tucović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nestašica leka za održavanje trudnoće

Izvor: BKTV News, 02.Dec.2014

Već nedelju dana u apotekama u Srbiji nema leka utrogestan, koji se koristi za održavanje trudnoće. U preduzeću koje izdaje dozvolu za stavljanje leka u promet najavljuju da će problem biti rešen već početkom naredne nedelje.. . Rukovodilac Centra za informacije o lekovima u „Apoteci Beograd“...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.