Neprijavljeni radnici u kladionicama širom Srbije

Izvor: Akter, 21.Avg.2015, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neprijavljeni radnici u kladionicama širom Srbije

Inspektori rada otkrili su 29 neprijavljenih radnika u ukupno 280 kladionica u kojima je obavljena kontrola i podneli 14 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca i pet prekršajnih naloga, saopšteno je danas

U saopštenju Ministarstva za rad, navodi se da je akcija kontrole kladionica obavljena 20. avgusta na teritoriji čitave Srbije a da je od ukupno 395 zatečenih radnika, njih 29 radilo "na crno", odnosno poslodavci sa njima nisu zaključili ugovore o >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << radu i nisu ih prijavili na obavezno socijalno osiguranje.

Inspekcija je donela i 27 rešenja zbog nepravilnosti u oblasti radnih odnosa, 55 rešenja zbog nepravilnosti u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, i dva rešenja o zabrani rada na radnom mestu zbog neosposobljenosti zaposlenih za bezbedan i zdrav rad.

Prilikom nadzora inspekcija je zatekla i dva neregistrovana subjekta, po jedan u Beogradu i Vranju, te su inspektori doneli dva rešenja kojima se neregistrovanim subjektima nalaže da odmah pokrenu postupak za upis u odgovarajući registar i zabranili dalje obavljanje delatnosti do ispunjenja za to propisanih uslova.

"Inspektori rada će kontrolisati izvršenje donetih rešenja i ukoliko se utvrdi da neregistrovani subjekti nisu postupili po rešenju i da su nastavili sa neregistrovanim radom, inspektori će protiv njih podneti zahteve za pokretanje prekršajnog postupka", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.