Izvor: B92, 02.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neprihvatljivi cimeri homoseksualci

Beograd -- U Srbiji u aprilu i maju sprovedeno je istraživanje među studentima.

Dve trećine studenata u Srbiji ne bi prihvatilo da deli sobu s homoseksualcima (67), Albancima (70) i Romima (63), dok bi u nešto većem procentu pristali da je dele sa studentima iz Makedonije (75) i Slovenije (70).

Istraživanje, u okviru projekta Studentske unije Srbije, sproveo je Strateški marketing u aprilu i maju ove godine na uzorku od 1.027 studenata univerziteta u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Na pitanje da li bi delili sobu s osobom druge veroispovesti, 57 odsto studenata izjasnilo se pozitivno, a 24 negativno. S Bošnjakom bi sobu delilo 49 odsto studenata, 32 odsto ne bi, dok je broj onih koji bi, odnosno ne bi u sobi bili s Hrvatima 41, to jest 40 odsto. Sobu bi s osobom s hendikepom delilo 50 odsto studenata, a ne bi 29 odsto.

Predstavnica Studentske unije Srbije ukazala je da je istraživanje pokazalo i da među studentima postoje velike socijalne distance, kao i da čak 68 odsto akademaca pre studija nikada nije putovalo van Srbije, uključujući i zemlje nastale na prostoru bivše SFRJ.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.