Neonacisti vrbuju i po srednjim školama!

Izvor: S media, 09.Maj.2011, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neonacisti vrbuju i po srednjim školama!

U Novom Sadu i celoj Vojvodini, pored domaćih, deluju i strane neonacističke organizacije, koje svoju pogubnu ideologiju šire čak i među srednjoškolcima.

Iz Antifašističke akcije Novog Sada poručili su juče da rešenje ovog problema nije u zabrani njihovog rada, već u potpunoj osudi i marginalizaciji.

Prema poslednjim podacima ove organizacije, na teritoriji Novog Sada i Vojvodine ima na desetine klerofašističkih i neonacističkih organizacija, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << najorganizovanije su njih sedam, i to uglavnom u manjim mestima. Osim domaćih, u poslednje vreme javljaju se i strane organizacije čiji aktivisti „edukuju" mlade iz pograničnih mesta. Kako navode u Antifašističkoj akciji, ovo je krivica države, koja mladima ne daje osećaj pripadnosti, pa je oni traže na drugim mestima.

Na igli deca od 12 godina

Mladić stradao u nedozvoljenom lovu

Muzika uzrok depresije kod mladih!

- Isti je slučaj i po srednjim školama, gde praktično u svakom razredu imate jednu osobu koja okuplja svoje drugare i „edukuje" ih. To nije nimalo čudno u situaciji konfuzne obrazovne politike, gde deca izlaze iz škole u potpunom neznanju i gde predstavljaju lak plen za razne manipulatore - navodi sagovornik Presa iz AFANS-a.

Milan Antonijević iz Komiteta pravnika za ljudska prava (Jukom) tvrdi da zabrana nije idealno rešenje, posebno ako se njoj pribegava kao jedinom sredstvu kako bi se sprečilo narastanje destruktivnih pokreta koji propagiraju mržnju, diskriminaciju i nasilje.

(P R E S S)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.