Nemačka: Mešanje u istragu protiv novinara

Izvor: Akter, 04.Avg.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Mešanje u istragu protiv novinara

Glavni federalni tužilac u Nemačkoj Harald Range je optužio vladu da se meša u istragu protiv dvoje novinara

Prošle nedelje pojavila su se dva izveštaja o istrazi protiv dvoje novinara portala Netzpolitik.org, u kojima su otkriveni planovi obaveštajne službe za proširenje nadzora nad internet komunikacijama.

Ministarstvo pravde je dovelo u pitanje Rangeovu odluku da otvori istragu. On je danas izjavio da mu je ministarstvo naredilo da povuče iz slučaja nezavisnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << stručnjaka koji je utvrdio da su dokumenti u izveštajima bili "državna tajna".

Šef kabineta kancelarke Angele Merkel rekao je juče da je nemačka vlada posvećana poštovanju i zaštiti medijskih sloboda, pošto je federalno tužilaštvo pokrenulo istragu o izdaji protiv dvoje novinara.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.