Nema više žalbi na veronauku

Izvor: Akter, 11.Jan.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema više žalbi na veronauku

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas da se roditelji više ne žale na veronauku, već na druge predmete u osnovnim školama

Verbić je rekao da se roditelji ne žale sistemski na veronauku, ali da postoji neslaganje između zvanične statistike i situacije na terenu.

Smatramo da je dosta više primedbi na terenu, nego što se pojavljuje u zvaničnim statistikima i zbog toga bi u diskusiju o predmetima kojima je potrebna reforma morala da se uključi stručna >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << javnost, izjavio je Verbić posle otvaranja info linije za roditelje.

Nećemo dozvoliti da neophodna diskusija o toj važnoj temi bude samo na medijskom nivou. Moramo da probudimo stručnu javnost i sve koji učestvuju u donošenju odluka. Oni moraju da kažu šta misle o svakom pojedinačnom predmetu, rekao je Verbić.

Odgovarajući na pitanje o zakonu o platama, Verbić je izjavio da zakon mora da se donese, jer je neophodan, i da se sadašnji nacrt može popraviti tako da bude

zadovoljavajući.

Zakonom mora da uredi kako se koriste prihodi ustanova za koje je nadležno Ministarstvo prosvete. U tim ustanovama radi više od 140.000 ljudi, rekao je Verbić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.