Nema baktrima, rivatrila, sirupa za decu...

Izvor: Glas javnosti, Beta, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema baktrima, rivatrila, sirupa za decu...

BEOGRAD - Na tržištu lekova ništa se nije popravilo u odnosu na prošlu nedelju, pa i dalje nema nekih lekova za respiratorne infekcije koje su u jeku, kao i leka rivatril za epileptičare ili baktrima, za koji u prometu nema ni adekvatne zamene.

Rukovodilac Centra za informacije o lekovima Apoteka "Beograd" Milana Dučić rekla je danas da se na tržištu lekova ništa nije popravilo i da često moraju da vraćaju pacijente lekarima jer nemaju ni adekvatnu zamenu za neke lekove. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

"I dalje nema antibiotskih sirupa sa decu, rastvora za inhalaciju, rivatrila - leka za epilepsiju i neke neurološke poremećaje, alevesko spreja koji se koristi kod asmatičara, zatim baktrima, za koji nemamo ni paralelu i nitroglicerina u tabletama", navela je Dučić.

Prema njenim rečima, za lekove kojih nema pacijentima se nudi zamena, a dešava se da se pacijent vraća na konsultacije lakeru, jer nema ni adekvatne zamene.

Ona je dodala i da nema problema u nabavci robe između apoteka i veledrogerija i da apoteke nude sve što ima na tržištu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.