Izvor: B92, 12.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neki fakulteti bez plaćanja takse

Beograd -- Slobodan Vuksanović će predložiti da se fakulteti lošeg finansijskog stanja oslobode novčane takse za akreditaciju.

"To su one visokoškolske ustanove koje zbog manjeg broja studenata nemaju dovoljno sopstvenih prihoda, zbog čega im Ministarstvo prosvete i sporta dodatno uplaćuje sredstva za izmirivanje računa za struju, grejanje i ostale tekuće troškove", rekao je Vuksanović.

Vuksanović je pojasnio da, prilikom akreditacije, obrazovne ustanove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo treba da podnesu Nacionalnom savetu molbu za oslobađanje od plaćanja takse.

"Želja nam je da na akreditaciju utiče pre svega kvalitet studijskih programa i dovoljan broj kvalifikovanih predavača u stalnom radnom odnosu, kako to inače propisuje zakon", istakao je on.

Ministar prosvete je rekao da je ovo još jedan od načina da se poveća kvalitet obrazovanja, a da se smanji njegova komercijalizacija, kao i da se nada da će Nacionalni savet za visoko obrazovanje uvažiti ovo njegovo obrazloženje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.