Negde kiša a negde pak Srbijom haraju požari

Izvor: Mondo, 17.Sep.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negde kiša a negde pak Srbijom haraju požari

Na području Zlatiborskog okruga od jutros je izbilo više od 50 požara, a vatrogasci imaju posla i na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice.

Foto: FoNet/AP Photo Ilustracija

U severnoj i istočnoj Srbiji danas je građane mučila oluja, koja je nosila i krovove, dok u zapadnom delu zemlje imaju sasvim drugu muku - požare. Vatru je je, uglavnom, izazvalo varničenje žica na niskonaponskoj mreži, usled jakog vetra koji duva od podne.

Većina >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << požara na području Moravičkog i Zlatiborskog okruga, koja je izbila tokom dana usled varničenja žica na niskonaponskoj mreži, zbog jakog vetra, lokalizovana je.

U današnjem požaru koji je izbio u okolini Arilja, izgorela je kuća porodice Ičelić.

Predsednik opštine Arilje Zoran Todorović, rekao je za Glas zapadne Srbije da je prijavljeno 11 požara i da su ekipe non stop na terenu kako bi sprečile dalje širenje vatre.

Prema njegovim rečima, vatra je zahvatila oko 100 hektara šume, dodajući da su svi požari stavljeni pod kontrolu.

U Lučanima, Ivanjici, Čačku, Užicu, gorele su kuće, pomoćni objekti, štale. Prilikom gašenja požara u Ivanjici je povređen jedan policajac.

Vatrogasci iz Moravičkog okruga intervenisali su danas na 34 lokacije.

Požar u podnožju Maljena

Vatra se u nekim mestima približila i kućama, a na terenu su svo ljudstvo i mehanizacija.

Više požara izbilo je na nekoliko lokacija u Ivanjici, gde pored vatrogasaca požare gase i građani.

"U mestu Lučka reka gore pašnjaci, malinjaci i voćnjaci. Vetar je toliko bio jak da se plamen u roku od nekoliko sekundi širio i do 30 metara", rekao je za Glas zapadne Srbije zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Prema njegovim rečima, taj požar je lokalizovan. U pomoć vatrogascima su pritekli i radnici javnih preduzeća i meštani, a jedan policajac je povređen.

Požari su izbili i na Gradini, Cerovi, kao i na Goliji. U mestu Bele vode izgorela je štala.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Požari u Srbiji, jak vjetar pravi probleme

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Sep.2017

Na području Zlatiborskog okruga od izbilo je više od 50 požara, a vatrogasci imaju posla i na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice...Požare je uglavnom izazvalo varničenje žica na niskonaponskoj mreži, usljed jakog vjetra koji duva od podne...Na području Zlatibora ugrožene...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.