Izvor: Blic, 11.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neću se svrstavati ni na jednu stranu

Neću se svrstavati ni na jednu stranu

Bojana Lekić, novi glavni i odgovorni urednik Informativnog programa Radio-televizije Srbije, kaže za 'Blic' da nije kandidat nijedne političke stranke i da 'ne mogu da računaju na to da će se ona svrstati na jednu ili drugu stranu' - Činjenica da sam jednoglasno izabrana govori ili da političkih pritisaka neće biti, ili da ona druga strana, ma ko to bio, veruje da onoj prvoj to neće proći. Glasanje govori i to da članovi UO ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veruju da bih ja mogla da se svrstam na ovu ili na onu stranu. Na to ne mogu da računaju - kaže Bojana Lekić.

Ona je nazvala apsurdnim informacije koje su se mogla čuti u javnosti da je ona za ovu funkciju kandidat DSS-a.

- U trenutku kada su mediji tokom leta bili puni mog imena, ja sam bila na drugom kontinentu. Niko me nije kontaktirao, ni od političkih stranaka, ni od mojih kolega novinara. To je takav apsurd, zaista sam bila povređena. U meni je proradio sprski inat, i kada sam se vratila u zemlju, prijavila sam se na konkurs. Sama sam sebi napravila problem jer je funkcija na koju sam izabrana jedna od najškakljivijih u ovom trenutku - ističe Bojana Lekić.

Nova urednica Informativnog programa RTS-a kaže da je svesna situacije u kojoj se trenutno nalazi ova medijska kuća.

- Znam kako tamo stvari stoje, a ne stoje dobro. Nisam se ja toga prihvatila zato što ne znam kakva je situacija, već zato što ne mogu a da ne pokušam da u Srbiji nešto bude bolje. Ja sam založila svoje ime da bih povratila poverenje u ovu kući i da utičem na potencijalne donatore iz sveta koji su obećali pomoć kada RTS bude počeo maksimalno profesionalno da radi - kaže Lekić

Na pitanje da li će dovesti nove ljude u RTS i kako će ih motivisati kada su plate u državnoj televiziji male, Bojana Lekić kaže 'da se u ovoj zemlji svi zaklinju da ne rade zbog para, veći iz ideala'. - Ovo će biti i test da dokažu da li zaista tako misle. Trudiću se da televizija radi profesionalno. Ako to znači dovođenje novih ljudi, onda u redu, ali ne mogu da poverujem da među tolikim brojem ljudi ova kuće ne može da iznedri sopstveni kvalitet. Svi govore kako je RTS ogroman sistem sa velikim brojem ljudi, a mnogi od njih me pitaju da li ću dovesti nove ljude - kaže Bojana Lekić. T. Aleksić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.