Ne prođe im dan bez smeha i petica

Izvor: Blic, 13.Maj.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne prođe im dan bez smeha i petica

Maturanti odeljenja IV/1 Pravno-poslovne škole u NIšu bili su po uspehu najbolji i najdisciplinovaniji tokom celog školovanja, ali su s pravom stekli i epitet najveselijeg odeljenja.

A kako i ne bi kada u svojim klupama imaju dvojicu budućih vrhunskih komičara za koje će Srbija, sigurno, tek čuti. Za četiri godine nije prošao čas da Branimir Ranđelović i Jovan Živković nisu do suza nasmejali i drugove i nastavnike.

- Ispitaću vaš slučaj, a posebno ko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vas je poslao ovde - dočekao nas je Jovan ozbiljnim baritonom izvodeći omiljenu imitaciju premijera Aleksandra Vučića.

Ranđelović prepričava jednu od odeljenskih anegdota:

- Prokišnjavao je krov, Marija je potrčala da zauzme mesto povoljno za prepisivanje na testu, ali se okliznula i sela na pod.

Učenici se hvataju za stomake, a na priču se nadovezuje Živković: „Hvala bogu, bile su samo lake povrede“.

- Završava se jedno prelepo doba našeg života, drago mi je da sam ga provela u ovom odeljenju jer jedan dan nismo proveli bez šale. Profesori se u početku nisu mnogo slagali sa nama, ali su posle shvatili da smo takvi i da jedino mogu da nam se pridruže - kaže Kristina Terzić, predsednica odeljenja u četvrtom mandatu.

Da postanu odeljenje sa najmanje izostanaka, svojski se potrudila „vukovac“ Kristina Milić. Ona za četiri godine školovanja nema nijedan izostanak.

- Uvek sam bila bolesna u vreme raspusta - „pravda“ se ova skromna devojka.

Na njenu objavu da bi želela da bude advokat, munjevito replicira Živković: „A šta ćeš kada na sudu traže tvoje odsustvo?“ I svi se opet grohotom smeju...

Humanitarna predstava

Živković i Ranđelović, kojima je želja da studiraju glumu, sami su osmislili i režirali dve predstave, od kojih je jedna - „Bašal prale“ („Sviraj, brate“), namenjena sakupljanju pomoći jednoj bolesnoj učenici.

Najveći broj đaka će na studije prava ili ekonomije.

- Imali smo mnogo praktičnog rada u virtuelnom preduzeću. Škola nas je dobro pripremila za studije - kaže buduća pravnica Jana Nikolić, dok će njena drugarica Marija Živković studirati matematiku.

Razredna Mirjana Lilić im je najdraži nastavnik.

- Svakoga trenutka bila je uz nas postavljajući se prema problemima kao druga majka - veli Miroslav Milenković.

Omiljeni profesori su im, kako kažu, i Dušan Zogović i Živorad Rajković. Uneli su pozitivnu energiju u odeljenje i od njih su najviše naučili o životu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.