Ne postoje uslovi za izlazak Srba na izbore

Izvor: S media, 12.Okt.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne postoje uslovi za izlazak Srba na izbore

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović preneo je na današnjem sastanku delegaciji Odbora za spoljne poslove britanskog parlamenta stav predsednika i Vlade Srbije da ne postoje uslovi za izlazak Srba na lokalne izbore koje su vlasti u Prištini zakazale za 15. novembar.

"Srbi koji budu učestvovali na izborima nikako neće biti zakonski sankcionisani, ali će ti glasovi imati sporni legitimitet. Izlaskom na izbore i ulaskom u tzv. kosovske institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbi neće poboljšati svoju poziciju u južnoj srpskoj Pokrajini", rekao je Ivanović.

On, je kako se navodi u saopštenju Ministarstva za Kosovo i Metohiju, u tim razgovorima ukazao i na neophodnost pronalaženja pravog modela za formiranje novih opština, što je od velikog značaja za opstanak Srba i drugih nealbanaca na teritoriji Kosova i Metohije.

Ivanović je upozorio da to nikako ne mogu biti predstojeći izbori raspisani po planu Martija Ahtisarija.

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju sa članovima Odbora britanskog parlamenta, koje je predvodio Ser Džon Stenli, razgovarao je i o političkoj i bezbednosnoj situacija u pokrajini, kao i uticaj ekonomske situacije na stabilnost tog regiona.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.