Navršava se 27 godina od akcije Maslenica

Izvor: RTS, 22.Jan.2020, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navršava se 27 godina od akcije "Maslenica"

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta je povodom godišnjice akcije "Maslenica" rekao da je tragično što niko za tu akciju nije kažnjen.
Danas se navršava 27 godina od hrvatske akcije "Maslenica" u kojoj je proterano više od 10.000 Srba, a ubijeno 348.

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta je gostujući u Jutarnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << programu RTS-a rekao da je tragično to što do danas niko od nalogodavaca ili izvršilaca nije kažnjen.
"Ne možemo ići suštinski napred ako ne rešimo ova pitanja. Srbija insistira da svi ratni zločinci budu kažnjeni a žrtve jednako poštovane bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost", kaže Linta.
Nestali i sukcesija su problemi na čijem rešavanju Srbija mora da insistira u dijalogu sa Hrvatskom.
Predsednik Odbora za dijasporu smatra da je važno što će Srbija prisustvovati obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na Holokaust, jer može da dâ veliki doprinos afirmaciji antifašizma.
Osvrnuo se i na aktuelna dešavanja u Crnoj Gori i usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti.
"Od kada se osamostalila, Crna Gora sprovodi brutalnu diskriminaciju nad srpskim narodom. Dijalogom treba doći do rešenja koje garantuje nepovredivost imovine SPC u skladu sa evropskim standardima", navodi Linta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.