Izvor: RTS, 18.Okt.2020, 20:57

Naučno-tehnološki park u Nišu dobio prve stanare

Dinamičan razvoj IT sektora u Nišu i na jugu Srbije glavni cilj je Naučno-tehnološkog parka u Nišu, koji je dobio prve stanare.
Startap kompanije "Hola" i "Timakum blokčejn", među prvima su se uselile u Naučno-tehnološki park u Nišu. Neki od njihovih proizvoda, poput digitalnog pulta za beskontaktno merenje temperature već se koriste u zgradi.

"Mi se radujemo zato što smo okruženi ljudima koji imaju otprilike iste razvojne ciljeve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao mi, što bi se reklo, lakše je kad ste deo zajednice i kad ste svi skupa", kaže Dana Živković iz "Timakum blokčejn sistems".
Dodaje da tehnološki park vide kao potencijal da dodatno napreduju i ojačaju kao firma.
U istom prostoru su i uspešne kompanije, koje imaju veliki broj zaposlenih, ali i milionsko tržište za video igre.
"Želimo da pomognemo starapovima da prevaziđu neke prepreke, a isto tako da sa njima sarađujemo na nekim novim idejama i novim projektima", kaže  Nenad Rajković iz "Sozapa".
Ova moderna zgrada na četiri sprata ima ukupnu korisnu površinu od oko 14.000 kvadrata. Zajedno su je gradili država, Grad i Univerzitet u Nišu.
Do kraja meseca u ovom objektu biće više od 30 startap i tehnološko-razvojnih kompanija. 
"Ideja je da se struktura privrede i način na koji je grad Niš viđen od strane javnosti promeni nabolje, odnosno da više ličimo na nekadašnji grad elektronike, nego što je to bilo poslednjih decenija", kaže  direktor Naučno-tehnološkog parka Milan Ranđelović.
Očekuje se da startap kompanije u naučno-tehnološkom parku u naredne tri godine uposle više od 900 mladih ljudi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.