Nastavlja se normalizacija avio-saobraćaja

Izvor: Blic, 21.Apr.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se normalizacija avio-saobraćaja

Potpuna normalizacija avio-saobraćaja sa beogradskog aerodroma nastavlja se u popodnevnim i večernjim časovima, saopštio je Aerodrom "Nikola Tesla".

Prema informacijama dobijenim od avio-kompanija, red letenja će za sutrašnji dan, 22. april, biti ispoštovan u potpunosti.

"Prethodnih dana smo delili razočarenje putnika zbog otkazivanja velikog broja

Jat ervejz sutra planira letove do 16 gradova

Srpska aviokompanija Jat ervejz najavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da će sutra obaviti letove za Amsterdam, Rim, Beč, Podgoricu, Ljubljanu, London, Portorož, Moskvu, Tivat, Cirih, Istanbul, Monastir, Larnaku, Dubai, Skoplje i Sarajevo.

Kako se navodi u saopštenju, operativni centar Jata pratiće situaciju na aerodromima u Kopenhagenu, Parizu, Frankfurtu i Štutgartu na kojima se danas saobraćaj normalno odvija.

Ističe se da su moguće izmene avio-saobraćaja uslovljene kretanjem oblaka vulkanske prašine.

Putnici se o letovima mogu informisati i preko pozivnog centra Jat ervejza na besplatni telefon 0800 111 528.

letova usled širenja oblaka vulkanske prašine. Zaposleni na Aerodromu su pružali svoj maksimum kako bi olakšali situaciju, pružanjem učestalih informacija i dodatnih usluga", navodi se u saopštenju.

Uz izražavanje zahvalnosti putnicima na strpljenju i saradnji, dodaje se da su podrška medija, njihovo pravovremeno i redovno izveštavanje bili od ključnog značaja u komunikaciji sa javnošću.

Tokom današnjeg dana nastavljeno je normalizovanje vazdušnog saobraćaja sa beogradskog aerodroma saopštio je beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Posle pauze od nekoliko dana, obnovljen je saobraćaj sa Holandijom i Belgijom, jer je "Jat ervejz" realizovao svoj let za Brisel i Amsterdam na vreme.

Letovi sa Nemačkom, ipak su u velikoj meri u prekidu. "Jat ervejz" je otkazao svoje današnje letove za Berlin i Dizeldorf, a od svih letova nemačke "Lufthanze" prvi očekivani avion treba da sleti iz Frankfurta u 23.30 sati.

Danas neće biti realizovani ni letovi "Britiš ervejza" za London i "Jat ervejza" za Pariz, što je direktna posledica velikog poremećaja vazdušnog saobraćaja u Evropi usled višednevnog prisustva oblaka vulkanskog pepela.

Vazdušni saobraćaj sa svim zemljama koji je uspostavljen u prethodna dva dana i dalje se nesmetano odvija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.